Waakhonden, welke rashond waakt het beste?

29-11-2010

Bullmastiff beste waakhondAan 14 professionele hondentrainers is gevraagd om een lijst te maken van de tien honden die het meest geschikt zijn als waakhond. Naast de fysieke kracht en temperament is ook gekeken of de hond dapper is, loyaal en goed tegen pijn kan.

Er zijn ook een aantal rashonden die perfect voldoen aan deze eigenschappen, bijvoorbeeld een Chihuahua, Terries en kleine Schnauzers, maar deze zijn te klein, en een inbreker zal niet heel veel moeite hebben om deze hondjes te overmeesteren.

Dit is de top 10 van beste waakhonden:

1. Bullmastiff
De beste waakhond is een kruising tussen de Bulldog (40%) en de Mastiff (60%). Loyaal. De Bullmastiff is dapper en erg beschermend tegenover de roedel (de familie). Deze honden hebben hun eigen manier om inbrekers aan te pakken, ze rennen ze omver en houden ze op de grond gedrukt, of ze gaan simpel weg in het pad staan en laten ze er niet door.

2. Dobermann-pinscher
In 1875 voor het eerste gefokt in Duitsland, een kruising tussen een Rottweiler, Greyhound en een Terrier. De meeste dobermanns zullen niet lang twijfelen om aan te vallen wanneer de baas in gevaar is.

3. Rottweiler
De Rottweiler is een van de meest intelligente honden en ook één van de dapperste. In huis een hele rustige familiehond, maar als er gevaar dreigt is de Rottweiler erg beschermend. Daarnaast is de Rottweiler supersterk, heeft een superconditie en heeft niet snel pijn.

4. Komondor
De Komondor is ooit gefokt als schaapsherder. De Komonder is agressiever van aard dan de volgende in de lijst, de Puli. Hij is vooral  agressiever wanneer de baas in gevaar is.

5. Puli
Op het eerste gezicht ziet de Puli er misschien niet uit als een actief ras, maar het tegenovergestelde is waar, deze honden zijn net als de Komondors perfecte schaapsherders. Niet heel agressief, maar erg loyaal naar de baas en vindt snel iets verdacht, daarnaast blaffen deze Puli’s ook vaker dan andere honden.

6. Grote Schnauzer
De Grote Schnauzer is, zoals de naam al doet vermoeden, een grote sterke hond. Daarnaast raakt de Schnauzer erg gehecht aan zijn baas en zal dan ook alles doen om deze te bewaken.

7. Duitse Herder
Een van de populairste hondenrassen in de wereld, en niet zonder reden. Deze honden hebben een enorme liefde en beschermingsdrang voor hun baas. De Duitse herder wordt mede daarom natuurlijk ook vaak gebruikt als politiehond.

8. Rhodesian Ridgeback
De Rhodesian Ridgeback  is een echte jachthond, en dus ook een slimme hond. Maar ook een waaks hondenras die altijd voor de baas zal opkomen.

9. Kuvasz
Ook de Kuvasz is erg loyaal en vol liefde naar de leden van de roedel. Van vreemden moet hij echter niet veel hebben, door zijn natuurlijke waak-instinct.

10.Amerikaanse Staffordshire terriër
Deze hond is gefokt om het op te nemen tegen beren en stieren. Veel mensen zijn bang voor dit hondenras, terwijl de eigenaren juist beweren dat het een perfecte loyale hond is. Slecht als een roedel lid iets wordt aangedaan (de familie) wordt de hond agressief. Goede socialisatie van een Amerikaanse Staffordshire op jonge leeftijd is dan ook essentieel.

Bron: Petmetsonline.orgTags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. […] Puli / Hongaarse Herdershond Puppie ‘Beast’ is een witte puli, een kleine Hongaarse herdershond met een zeer markante vacht die aan dreadlocks doet denken. deel […]

  2. ferrie zegt:

    Tot mijn grote verbasing staat nergens de mechelaar in een top 10 als beste waakhond. Deze honden zijn denk toch wel no 1 politie hond boven de duitseherder.En waar is de boevier gebleven ???

Geef je mening