Wetenschappers ontdekken oudste hond ooit (14000 jaar)

04-08-2010

Wetenschappers hebben in een grot in Zwitserland de tanden en een schedel van een hond teruggevonden, die volgens onderzoek 14.000 jaar oud zouden zijn. Dat is tot nu toe de oudste hond die ooit ontdekt is.


Eigenlijk werd de vondst al honderden jaren geleden gedaan. De resten bevonden zich tussen archeologische spullen die in 1873 in de grot van Kesslerloch in Zwitserland gevonden werden. Dat laat het Zwitserse persagentschap ATS weten. Maar wetenschappers van de Duitse universiteit in Tübingen onderzochten de resten pas vorig jaar echt grondig.

“Tijdens het onderzoek ontdekten we dat de resten afkomstig waren van een schedel en tanden van een hond die als huisdier gehouden werd”, aldus de wetenschappers, “Het grote stuk van de bovenkaak dateert van 14.100 tot 14.600 voor Christus. Dit stuk van de bovenkaak is nu officieel het oudste bewijs van een hond. ”

Enkele Belgische archeologen claimen echter dat ze de schedel gevonden hebben van een hond die zo’n 30.000 jaar geleden geleefd heeft. Maar wetenschapper Hannes Napierala gelooft dit niet echt. “De tanden van het dier waarover zij spreken, lijken erg op die van een wolf. Bij de resten van de grot in Zwitserland was er duidelijk verschil met de resten van een wolf.Tags: , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. noa zegt:

    ik vind het echt super dom ik geloof het niet eens en ze zijn zeker super arm en neurdies

Geef je mening