De American Bulldog is een levendige hond met een stabiel karakter

05-10-2010

Amerikaanse Bulldog rashondEen goede American Bulldog hoort ten allen tijde een vrolijke, gezonde, levendige hond te zijn met een stabiel karakter. De American Bulldog heeft geen overmatige angst en is van nature niet agressief.

De liefde naar het baasje en het gezin zijn onomstreden, naar vreemden kunnen ze soms wat gereserveerd staan maar dit  trekt snel bij. Agressie naar mensen is absoluut niet gewilt en zull ook bij het fokken uitgesloten moete worden. U als eigenaar moet zorgen dat u vanaf begin de roedelleider bent.

American Bulldog puppie

Een American Bulldog heeft een roedelleider nodig
Elke hond heeft een leider nodig. Als u een goed roedelleider bent volgt er vertrouwen, en als er vertrouwen is volgt er vanzelf de respect. Consequente opvoeding is belangerijk , duidelijk zijn tegen uw Amerikaanse Bulldog. 

Daarnaast is het goed om te weten dat een American Bulldog erg enthousiast en onstuimig kan zijn, waardoor u soms letterlijk stevig in uw schoenen moet staan.

American Bulldog in contact met vreemde honden
Een American Bulldog is een hond die uit zichzelf niet overdreven agressief is naar andere dieren maar een uitdager daarentegen niet uit de weg gaat. Onderschat uw bulldog nooit want als de uitdaging optimaal is, gaan ze ruzie niet uit de weg.

Een Bulldog is zoals iedere hond vergelijkbaar met een prachtig stuk hout, in de hand van de ene wordt er een mooi houtsnijwer en bij de andere een knuppel van gemaakt. Het is grotendeels aan de opvoeder hoe de uiteindelijke Bulldog zich profileert. Socialisatie en goede training is zeer belangrijk om een stabiele hond te krijgen.

De American Bulldog kent drie  types:

 • Johnson (Classic- Bully ) lijn
 • Scott (Standard) lijn
 • Hybrid Type American Bulldog

De eerste twee zijn vernoemd naar de eeste fokkers van de Amerikaanse Bulldogs. Allan Scott is van de Scotti type en John D. Johnson is van de Johnson Classic type. Welk type iemand kiest is afhankelijk van zijn persoonlijke voorkeur.

Standaard Bulldog type
Het standard type is de slankere performance type, een werkhond, geschikt voor een sportieve eigenaar, een hond met een zeer goed uithoudingsvermogen en athletisch uiterlijke. Hoog op de potten, lange schedel met veel neus.

Amerikaanse Bulldog standaard type

Classic Bully
De classic bully  type is het geblokte korte licham, kleiner op de poten, bredere typ, zeer korte schedel  – verder geen grote werkhond. Soms te kortademig. Maar op de juiste manier gefokt wat athletischer in de bouw en wat neus kan het ook een goede werkhond zijn.

American Bulldog Classic bully type

Hybrid Type American Bulldog
Het Hybrid Type is een mengsel van de Classiq en Standard type, grove atletische honden met goede ademhaling niet te lang en niet te kort op de neus.

Groetjes,

NancyTags: , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. marco zegt:

  myn bulldog is de laatste tyd kort ademig hoe kan dat hy is zes jaar

 2. nanine zegt:

  heb je hem al eens op astma laten checken, ook dat kan bij honden gebeuren

 3. nala zegt:

  Je kan er een hart film (echo cardiaque) late doen , zijn hart goed checken bij een DA , buldogen di eerg kort op de neus zijn hebbe meer last van ademhaling , maar soms spelen er ook andre redden me zo als hart afwijking , overgewicht , voer (somege voedingen over hitten de honden – honden worden te warm kwa licham).

 4. Macho zegt:

  Wij hebben sinds kort een Am bull standaard type. Macho
  Hij is nu 13 weken en doe er alles aan om er een stabiele hond van te maken! Maar tips zoals de do en don`ts kan ik altijd gebruiken! Dit is mijn eerste Am bull Voorheen had ik een duitse dog!

 5. carola zegt:

  we hebben nu bijna een half jaar een amirikaanse bulldog/pitbull type hybride dus .genaamd madness
  EEn geweldig beest is het zit veel temperament in maar luisterd geweldig goed , is gek op kinderen , maar hij plas nog in huis terwijl we hem 3 a 4 keer perdag uit laten , nu met de warmte is het daaraan toe dan drink je zelf ook wel meer , maar wie kan me helpen dit probleem op te lossen want hij poept niet in huis en ook niet in de tuin dat geeft hij aan , hij plas wel op 1 plek in de kamer wehalen overdag de bak die in snachts er heeft staan weg , kan zo de tuin in lopen wie oh wie kan ons helpen met dit probleem ?DIT IS ONZE 1E AMIRIKAANS EBULLDOG.PITBULL

 6. Ben zegt:

  Hi Carola,

  Om te beginnen heeft de hond pas echt controlle over zijn sluitspieren rond de 12 maanden, dus verzeker jezelf dat het geen ongelukjes zijn.

  Hoe lang heb je de hond al? en waar is de hond vanaf pup zijnde gewend zijn behoeft te doen..is de plaats waar de hond plast overeenkomstig met zijn pup zijn ? ligt er iets waaraan hij gewend is te plassen vanuit pup zijnde?

  Mocht hij plassen op een bepaald voorwerp of kleed dan zou je langzamerhand het voorwerp/kleed richting de buitendeur kunnen verplaatsen. dus niet weghalen!!.. uiteindelijk weet je en zie je waar de hond heengaat en stelt het je in staat de hond naar buiten te geleiden. flink belonen natuurlijk.
  Niet kwaad worden als het fout gaat..buiten dat het geen enkel nut heeft wordt de hond alleen maar bang om te plassen waar je bij bent. Hij snapt niet goed wat hij doet ..blijkbaar..

  Een ander advies is dat je gebruik gaat maken van een clicker. lees je eerst goed in of ga naar een school waar men aan clickertraining doet. bijv Martin Gaus hondenscholen alvorens hiermee te beginnen. men kan anders verkeerd gedrag aanleren ipv afleren.
  deze methode zal zeker succes geven. je leert de hond namelijk dmv een click wat goed gedrag en gewenst gedrag is.

  Onze honden worden alleen maar opgevoed met deze werkwijze. echte aanrader!!

  Amstaff en AMbull

  Gr

  Ben

 7. Jeannet zegt:

  Wij hebben sinds kort een am.bulldog.
  Hij is maanden oud.nu hebbe we een probleem we kunnen niet aan zijn voer komen als hij aan het eten is. En als hij aan het spelen is wil.ik ons bijten.wat kunnen we doen

Geef je mening