Hoe wij American Bulldog puppies fokken, registreren en opvoeden

08-10-2010

Classic BullyWij persoonlijke fokken het Amerikaanse Bulldog Athletische Type zowel de Classic  Bullys als Standards en Hybrids. Wij fokken stevige maar athletische bulldogs met veel bone. Een goede werkhond en showhond en zeker een super familiehond. Honden waar je als baasje lekker mee kan sporten en kan knuffelen.

Hoe wij Amerikaanse Bulldogs fokken

Wij fokken Bulldogs die niet te kort of te extreem lang op de neus zijn, gezonde ademhaling hebben, stevig op de potten staan, een gezond lichaam hebben, een gezonde stabiele geest en een levend en vrolijk open karakter hebben.

Onze honden staan bekend om veel homogeniteit en stabiele karakters in hun bloedlijn. Door de familie en voor de famillie gefokt.

Ook is zowel de gezondheid als het gezonde karakter van de bulldog voor ons van zeer groot belang: als ermee gefokt wordt, worden de honden op HD (heupdysplasia ) getest, ED (ellbogdysplasia) getest , OCD getest , CCL NCL getest (ook dragers worden uitgesloten voor de fok) , ZTP (clear breed test = karakter -gezondheid -conformatie) en het DNA  wordt geregistreerd.

Nancy met American Bulldog

DNA profiel wordt geregistreerd

Het DNA profiel van onze honden is geregistreerd in de DNA database (Universiteit ) ook van de dekreuen die wij gebruiken wordt het DNA door ons daar opgeslagen. Het DNA profiel wordt minimaal 20 jaar opgeslagen ten behoeve van toekomstig onderzoek met betrekking tot afstamming en gezondheid van het ras, voor ons is het van groot belang om over betrouwbare afstamminggegevens te beschikken.

Onze American Bulldog puppies

Alle door ons gefokte puppies krijgen een DNA profiel afstammingsbewijs en worden zelf ook met hun DNA profiel in de Universiteit geregistreerd. Onze honden en pups leven “NIET IN EEN KENNEL “. Het zijn echte familieleden. Daarom hebben wij ook maar 5 honden, onze honden leven /slapen en eten gewoon bij ons in huis en de andere wonen verspreid over verschillende gezinnen (familie/vrienden) zodat ze maximale aandacht en beweging krijgen.

Ook vinden wij onze puppies niet voor een iedereen geschikt. Wij verkopen onze pups alleen aan mensen die er 100% voor gaan en ze genoeg liefde,aandacht en beweging kunnen geven die ze nodig hebben. Wij werken met een koopcontract en reserveringslijst.

Hoe wij Bulldog puppies opvoeden

Onze puppies worden in huis geboren en groeien hier ook op met veel liefde en aandacht. De pups groeien op tussen onze volwassen honden, ons en kinderen wat zeer belangrijk is voor zijn of haar verdere leven. Wij steken heel veel tijd in de socialisatie de eerste acht weken en verwachten van eventuele nieuwe eigenaren dat zij dit ook voortzetten.

Om in aanmerking te komen voor een pup uit onze lijn is een kennismakings gesprek van belang, de klik moet tussen beide partijen goed zitten. Wij vinden een goed contact tussen ons en de nieuwe eigenaar van zeer groot belang.

Fokken stopt niet met het verkopen van de puppies. De hondjes worden nauwgezet opgevolgd. Alle baasjes met zorgen of vragen kunnen ons altijd contacteren voor advies en hulp.

Nancy van Shetan-Bulls
Shetan-Bulls.com



Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. John van der Hoeven zegt:

  Hallo,

  Ik heb een reu Elwood of Butch Cassidy knnel
  Hij is nog een Hybrid,type kort atletisch lichaam zware kop,snuit niet te lang niet te kort,recht op zijn poten en een goed gebit,kortom een werkhond.
  Helaas is hij al 11 j maar lijkt nog een jonge hond In mijn ogen is Mark met het fokken de verkeerde kant op gegaan.
  Lage honden met kromme poten slecht gebit en gewoon niet mooi,dat noemen ze dan Bully types,voor mij veel te extreem en ongezond.
  Ik ga langzaam rondkijken voor een toekomstige vervanger van Elwood.
  Kan ik die bij u vinden?
  Laat het me weten.

Geef je mening