Berner Sennen honden van Turbodroma

20-05-2011

Berner Sennen Turbo
Wij zijn in blijde verwachting van een Berner Sennen puppy wat wil zeggen dat er gezelschap op komst is voor onze Turbo. Onze Turbo is ook een Berner Sennen, geboren op 31 juli 2009. Hij werd gekocht bij een hondenfokker die puppy’s koopt van particulieren en verder verkocht waardoor we de ouders van Turbo niet kennen.

Berner Sennen zorgenhondje

Achteraf gezien is dit geen goede beslissing geweest omdat we al vele bezoeken bij de dierenarts achter de rug hebben wat niet leuk is voor, in de eerste plaats Turbo, want hij heeft al veel geleden, het is natuurlijk ook heel kostelijk, maar we hebben er alles voor over zodat hij niet te veel moet lijden. Hij is ons zorgenhondje geworden.

In het begin zijn er heel veel groeipijnen geweest wat natuurlijk wel meer voorkomt bij grote hondenrassen omdat ze zo snel groeien. Dit is al zeer jong begonnen en heeft ongeveer geduurd tot hij 1,5 jaar oud was. 3 maanden geleden stelden we vast dat hij ineens constant aan zijn pootjes aan het likken was en deze waren op korte tijd vuurrood. Dan is er vastgesteld dat hij allergieën heeft voor katten, huisstofmijt en veldbeemdgras (een plant uit de grassenfamilie). Dit wil dus zeggen dat hij voor altijd inentingen zal moeten krijgen om de allergieën onder controle te houden.

Karakter van Berner Sennen Turbo

Van karakter is het echt een schatje maar hij heeft 1 probleem: hij is vreselijk angstig naar mensen toe. Hierover zal ik het nog hebben in een ander artikel want over angst bij honden valt er toch wel van alles te zeggen. Ik ben van mening dat alle honden een goed leven moeten hebben, maakt niet uit welk hondenras of kruising of wat dan ook, maar wat ik nu heel jammer vind is dat ik niets weet over de ouders, broers en zussen van Turbo. Misschien is hij er ook wel gekomen door broodfok want uiteindelijk weten we niets over de ouders en daarom zal ik ook iedereen die een puppy wil aanschaffen aanraden om via een erkende fokker te kopen of toch op zijn minst dat u met zekerheid weet wie de ouders zijn.

Berner Sennen puppy van erkende fokker

Zo hebben we nu dan ook beslist om onze tweede berner sennen puppy bij een erkende fokker aan te kopen en zijn we in blijde verwachting van gezelschap voor onze Turbo. Ten minste, wij opteren voor een reu en staan als tweede op de lijst, dus duimen dat er minstens 2 berner sennen reutjes geboren worden, anders zullen we moeten wachten tot het volgende nestje en dit zal dan pas voor volgend jaar zijn.

Berner Sennen Turbo

Hondenspeciaalzaak

Er is ook een super positieve kant aan het verhaal dat bij onze Turbo is begonnen. Sinds 20 november 2010 ben ik een speciaalzaak opgestart voor hondentoebehoren en deze is dan ook voor een stuk genoemd naar onze Turbo nl. Turbodroma. Laten we het een uit de hand gelopen hobby noemen door de zoektocht naar robuuste en degelijke spullen voor onze Turbo. Momenteel ben ik bezig met een aanpassing in die zin dat ik mij ga toeleggen op het samenstellen van puppypakketten met inclusief geboortekaartjes, trainingspakketten enz. Ik geef dan ook advies en zoek samen met de klant naar degelijke spullen die voldoen aan de vragen van de klant. Voor meer info over Turbodroma verwijs ik u graag door naar mijn website turbodroma.be.

Mijn volgende artikel zal gaan over angst bij honden en van zodra de pup geboren is zal ik ook hierover graag alle nieuwtjes mededelen.

Mijn naam is Chantal, ik heb een dochter Shana van 14 jaar en Gerd is mijn man die mij enorm steunt in alles wat ik doe. Wij wonen in Belgisch Limburg te Alken.

Groetjes en Poot van Turbo.
TUrbodroma.beTags: , ,

Geef je mening