De achterliggende redenen bij het aanschaffen van een dobermann puppie

15-09-2010

Dobermann puppie
Zoals je in het vorige artikel van Monique kon lezen is het erg belangrijk een pup aan te schaffen via de rasvereniging of bij erkende fokkers die aan alle voorschriften van de rasvereniging voldoen. Je bent dan meer verzekerd van een gezonde hond.

De fokker gebruikt enkel gezonde ouderdieren,zodat de kans op erfelijke aandoeningen zoveel mogelijk beperkt blijven. De aanschafprijs is dan wel wat duurder, maar je bespaart je hond veel leed en jezelf ook hoge dierenartskosten. Je hond is wel je maatje voor het leven.

Om op deze informatie verder in te gaan is het ook erg belangrijk om te bekijken wat je in de toekomst met je dobermann wilt gaan doen.
Wil je de hond als huishond, als showhond of als werkhond. Wanneer je met je hond graag naar hondenshows wilt gaan, is het belangrijk bij die fokkers te gaan kijken die in de showwereld bekend zijn.

Dobermann puppies

Op de foto zie je het G nest Warringhof. Hierop is te zien dat de puppies een goede buitdrift bezitten,wat belangrijk is tav africhting.

Tav de keuze van de ouderdieren staat hierin het uiterlijk van de hond voorop. Natuurlijk speelt hierbij ook het karakter van de hond mee, maar heeft het uiterlijk de boventoon. In de africhtingswereld zie je dat het karakter van de hond de boventoon heeft ivm selectie van de ouderdieren. Ook hierin zie je dat het uiterlijk ook belangrijk is maar de werkcapaciteiten hebben hierin de boventoon. Ook hierbij is het dan raadzaam om vooraf bij fokkers te gaan kijken die in de africhtingswereld bekend zijn.

Bij beide soorten fokkers staat het sociaal zijn van de honden bovenaan. Natuurlijk kan het zijn dat bijv een dobermann gefokt uit pure werklijnen ook een show hond kan zijn of andersom, maar de kans is groter de juiste kwaliteiten te vinden bij die honden die speciaal geselecteerd zijn voor of show of africhting. Je ziet dat het belangrijk is niet over 1 nacht ijs te gaan bij de aanschaf van een pup.
Sandra Scheers
Isegrimhoeve.comTags: , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. […] ik in een voorgaand artikel aangaf is het erg belangrijk te kijken met welk doel je een hond koopt. Wil de hond als huishond of wil je graag actief met je hond bezig zijn. Wat voor hond past het […]

Geef je mening