De Dobermann is een prima all round rashond

18-06-2010

dobermann rashondNog steeds wordt de Dobermann door velen helaas nog steeds en onterecht Dobermann Pinscher genoemd, want de officiële rasnaam is kortweg Dobermann.

De Dobermann is dankzij jaren selectief fokken een prima all round hond geworden en al lang niet meer de nerveuze, scherpe hond die het vroeger was. Sterker nog, het stabiele karakter van de Dobermann maakt hem prima geschikt om zich in alle situaties thuis te voelen. Je komt de Dobermann dan ook tegen als (h)eerlijke gezinshond, want hij is een echte ‘mensenhond’ geworden en erg graag (en erg nadrukkelijk, haha) aanwezig in de nabijheid van zijn baasje (bazinnetje) of gezin.

Daarnaast kun je met de Dobermann de meest uiteenlopende activiteiten ondernemen. De hond is atletisch gebouwd, bruist van de energie en staat altijd voor je klaar. Dit betekent dus wel dat je de hond altijd voldoende aandacht, geestelijke uitdaging en beweging moet geven. Dat kan variëren van een heerlijke lange bos- of strandwandeling tot behendigheid of andere hondensport activiteiten.

Uiteraard valt de Dobermann onder de zogeheten werkhonden rassen en kom je de hem ook tegen in de africhting, de IPO sport. Daarnaast is de Dobermann echt een prachtige hond om te zien met zijn krachtige bouw, zijn uitstraling, zijn glimmende vacht en zijn intelligente blik, zodat je de hond ook veelvuldig tegenkomt in de showring. Betrouwbare Dobermann fokkers zijn te vinden via de site van de rasvereniging, de DVIN www.dobermannvereniging.nl , bij hen staat altijd de koffie klaar voor meer informatie als hiermee de interesse is gewekt voor dit mooie ras.

Robert Storm & Monique Roelevink
Dobermann kennels Russkaja Mechta & Andor Absolut’sTags: , , , , , , , , , , , ,

Geef je mening