Aandacht voor het Olde Engelse Bulldog ras

27-10-2011

Rasverbetering Engelse BulldogWilma en Dave Frijns zijn begonnen aan een hobbykennel Sweet Bulls Delight waarbij ze het ras van de Olde Engelse Bulldog willen verbeteren. Lees snel verder hoe het hen vergaat!

Wilma en Dave Frijns hebben een hobbykennel genaamd Sweet Bulls Delight. Ze hebben het ras Olde English Bulldogs. Dit is is een aantal jaren geleden ontstaan uit onvrede over de slechte gezondheid van Engelse Bulldogs. Het is niet hun bedoeling om iets te beginnen tegen de engelse bulldog, hun eigenaars of de fokkers maar het is een feit dat de engelse bulldog in de top staat van meest ongezonde honden en daar willen zij een alternatief voor laten zien waarin het karakter van de engelse bulldog nog wel  aanwezig is.

“Op dit moment bestaat onze roedel uit een Franse Bulldog Ozzy (reu 3 jaar) en onze 2 Olde English Bulldogs (OEB) Shaaroon (teefje 2 jaar) en Baldr (reu 1 jaar) en hier komt van het komende nestje in ieder geval nog een teefje bij. Misschien zelfs 2.” Vertellen Wilma en Dave Frijns trots.

“Een aantal maanden geleden zijn we voor Shaaroon op zoek gegaan naar een geschikte reu om haar eerste nestje te krijgen. Dit was niet eenvoudig, omdat we het ras willen verbeteren voldoet niet iedere reu  en moesten wij op zoek naar een reu die de goede eigenschappen van Shaaroon kon aanvullen. Uiteindelijk hebben we een geschikte reu gevonden in Duitsland en we zijn heel trots dat onze Shaaroon door deze reu gedekt kon worden. Gisteren zijn we met Shaaroon naar de DA geweest voor een echo en we kunnen met trots vertellen dat ze inderdaad puppy’s gaat krijgen. Hoeveel is nog onbekend maar de DA dacht er in ieder geval 4 te kunnen zien.”

Wilma en Dave willen mensen mee laten genieten in hun blog van het wel en wee van hun kennel. Uiteraard zullen ze in de komende tijd veel aandacht besteden aan de komende pups maar zullen ze ook wat dieper ingaan op de diverse lijnen die er binnen de OEB zijn.Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. Ami zegt:

    Ik vind het echt geweldig wat deze mensen willen doen.Op deze manier laten ze zien hoeveel ze van dit mooie ras houden.
    Het is dat we nu nog geen plaats genoeg hebben,anders zou ik er voor kiezen er een te nemen.

    Wilma&Dave,ik wens jullie erg veel succes.

Geef je mening