Pinschers en Sennenhonden in rasgroep FCI groep 2

20-06-2011

Dobermann rashond rasgroep 2Pinchers en Schnauzers komen uit Midden- en West-Europa. Deze rashonden werden oorspronkelijk gefokt voor het verdelgen van ratten en muizen.

De oorsprong van de Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennen rashonden

De Pinschers en de Schnauzers komen van oorsprong uit West- en Midden-Europa. Ze werden speciaal gebruikt voor het verdelgen van ratten en muizen, maar waren ook heel geschikt als waakhond. De Zwitserse Sennenhonden werden in diverse gebieden van Zwitserland al eeuwen zuiver gefokt. De Zwitserse Berner Sennenhonden worden ook Zwitserse Veedrijvershonden genoemd.

Rasindeling van de FCI rasgroep 2 Pinchers en Sennenhonden

De pinschers hebben hoog ingeplante, v-vormige knikoren. Tot de Molossers behoren alle grotere dogachtige rassen. Doggen of dogachtigen zijn honden die getypeerd worden door een breed en vlak hoofd met een stompe, soms verkorte, snuit en een relatief zwaar lichaam. Ook vind je in deze rasgroep veel berghonden. Berghonden zijn grote, zware honden, gefokt om kuddes vee te beschermen tegen dieven en roofwild. Enkele berghonden zijn ingedeeld in rasgroep 1 herdershonden.

In deze rasgroep vind je onder andere de volgende Pinchers en Sennenhonden

Tot deze rasgroep behoren onder andere de volgende Pinchers en Sennenhonden:

Berner Sennenhond
Dobermann
Duitse Dog
Duitse Pinscher
Amerikaanse Bulldog
Bordeaux dog
Boxer
Bullmastiff
Mastiff
Mastino Napoletano
Newfoundlander
Engelse Bulldog
Rottweiler
Sint Bernard
Shar-Pei
Dwergschanuzer

Staat jouw Pinscher of sennenhonden of andere rashond uit rasgroep 2 er nog niet bij? Of heeft Honden En Puppie nog weinig informatie over jouw rashond? Schrijf zelf leuke artikelen over bijvoorbeeld jullie Sint Bernard, Duitse Dog, of een Rotweiler!

Wordt schrijver op HondenEnPuppies.nl!Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef je mening