Net een puppie in huis, wat staat je te wachten?

12-07-2010

klein puppieZodra je een pup in huis hebt, staat je leven ineens op z’n kop. De pup kan nog overal plassen en poepen en bijt in alles wat beweegt. Daarnaast kan je pup ook ‘s nachts heel hard piepen, blaffen, janken omdat hij alleen gelaten wordt. Waarom wilt je pup niet mee gaan wandelen? Dat vinden alle honden toch leuk?

Een pup heeft altijd zijn veilige omgeving gehad in het nest en bij de fokker waar hij geboren is. Dat kent hij en daar voelt hij zich veilig. Ineens zonder dat je pup dat van te voren weet komt iemand hem zomaar meenemen. Je kunt een pup namelijk niet zoals een kind voorbereiden op wat er gaat gebeuren. Dan gaat hij vaak mee in de auto en komt bij u als kersverse eigenaar in een nieuw huis terecht. Dat zijn allemaal nieuwe indrukken waar hij aan moet wennen en wat hij ook moet verwerken.

Ineens wil de nieuwe eigenaar ook nog gaan wandelen en dat kent je pup ook nog niet. Hij kent jou nog niet goed, maar de grote boze buitenwereld is helemaal spannend. Dat moet hij beetje bij beetje leren kennen en gewend aan raken. Hij zal dus niet mee willen lopen. Misschien gaat hij zitten om eerst eens alles in zich op te nemen.

Je kan het voor je pup extra leuk proberen te maken door met een hoge stem en wat lekkers iedere keer een klein stukje te gaan wandelen. Sleur hem niet mee omdat jij vindt dat hij maar mee moet wandelen, daar gaat hij het wandelen echt niet leuker van vinden. En dat is nu toch juist net wél de bedoeling. Laat hem maar rustig wennen, de heenweg gaat als ze nog zo klein zijn niet zo makkelijk, maar op de terugweg loopt hij al een heel stuk makkelijker met je mee.

Voor meer informatie over de eerste weken van een puppie bij jou in huis kijk op onze site. Hier vind je ook alle onderwerpen die wij bij onze training  ‘puppy instuif’  allemaal behandelen.

Groetjes,

Karin
Care4dogsTags: , , , , , , ,

Geef je mening