Het belonen van je puppie

13-07-2010

puppie belonenHet belonen van je puppie of hond is waarschijnlijk een van de oudste methodes om hem te trainen. Het werd heel vroeger al gedaan bij het trainen van wilde dieren. De meeste van ons zullen deze manier van trainen dan ook wel kennen.


Je beloont je pup nadat hij de taak uitgevoerd heeft die wij hem opgelegd hebben. Sommige mensen geven de voorkeur aan om een combinatie van de beloontraining en de riem en halsbandtraining. Sommige puppies reageren beter op de beloningstraining dan op de riem- en halsbandtraining, alhoewel de eerste training de laatste tijd in populariteit gegroeid is (vooral bij het trainen van nieuwe puppies).

Er is geen duidelijk antwoord te geven op de vraag wat de beste hondentraining is, omdat sommige puppies beter reageren op een bepaalde techniek dan een ander. Er bestaan zeker een aantal geavanceerde technieken, die je terug kunt lezen in hondenboeken. Daarin wordt beweerd dat zo’n training sneller en makkelijker zou zijn dan wanneer je het vanuit jezelf doet.

De meeste puppies  reageren tot op zekere hoogte op iedere methode die hen voorgelegd wordt. Zeker is in ieder geval dat elke training beter is dan geen enkele training. Beloningstraining is een goede training die zelfs gebruikt wordt voor honden die voor de landmacht en de politie werken.

Groeten,

Martin van MechelenTags: , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. […] op een hondvriendelijke manier getraind, zonder de hond fysiek te straffen. De nadruk ligt op het belonen van goed gedrag. Om de hond, en de baas, iets te kunnen leren, zijn geduld en belonen de broodnodige […]

Geef je mening