Hond in huis en een baby op komst 10 tips

17-04-2011

Hond en baby
Heb je een hond in huis en is er een baby op komst? Iedereen maakt zich dan meestal wel zorgen hoe de hond op de baby gaat reageren. In dit artikel 10 tips hoe je je hond kan voorbereiden op de komst van de baby.

1) Je hond is alle aandacht gewend. Tijdens de zwangerschap is het dan ook belangrijk om de aandacht al wat af te gaan bouwen.

2) Ligt je hond al jaren gezellig bij jullie op de bank? Hoe jammer het ook is, met de baby op komst is het beter dat af te leren.

3) Leer de hond direct dat hij niet in de babykamer mag komen. Maak alvast een poortje voor deur van de kinderkamer voordat de baby er is. Dan went de hond er alvast aan.

4) Laat je hond voor de baby er is alvast snuffelen aan babykleren of speelgoed. Zo krijgt de hond de kans om op zijn tempo aan alle nieuwigheden te wennen.

5) Ook als de baby er is, mag je de hond laten snuffelen aan de voetjes en handjes van de baby. Hou het dier natuurlijk wel in de gaten en kijk uit voor de grijpreflex van de baby.

6) Geef je hond ook aandacht als je de baby verzorgt. Anders heeft het dier het gevoel dat de baby belangrijker is en heeft het kindje een negatieve bijklank voor hem.

7) Baby’s spartelen en maken geluid. De hond is dat niet gewend en kan dat als niet prettig ervaren. Zorg er daarom voor dat je baby altijd hoger ligt dan de hond.

8) Met een baby in huis is er niet altijd de tijd om de hond voldoende uit te laten. Durf gerust aan vrienden of buren te vragen of die met de hond willen gaan wandelen of ravotten. De hond krijgt aandacht en is dan bij aankomst ook meteen een stuk rustiger.

9) Vanaf het moment dat je met de kinderwagen gaat wandelen, zal de hond dit leuk vinden. Hij associeert de baby dan met een plezierige wandeling.

10) Honden en kinderen kunnen zonder twijfel beste maatjes worden. Onthou wel altijd een gouden regel: laat je kind en de hond nooit alleen!

Bron MFTags: , , ,

Geef je mening