Papillon Tandy is een jachthond in zakformaat

07-02-2011

Papillon tandy is een jachthondDe Papillon staat ingedeeld in de rasgroep Gezelschapshonden, sectie Continentale Dwergspaniëls. Ik ben bang dat Tandy zich daar van bewust is. Tandy en sheltie Trisha zijn erg blij als  ik, zoals ik al gezegd had tegen hen, opgehaald wordt door een vriendin en haar Italiaanse Spinone Dea en Engelse Springer Spaniël Brook.

Lees verder


Vuurwerk desensibilatie bij Papillon en Sheltie

28-12-2010

Sheltie en PapillonOud en nieuw komt er aan. Daar zijn Tandy (Papillon) en Trisha (Sheltie) niet blij mee. Ik dus ook niet.  Een plan de campagne is al ruim voor het begin van de December maand opgesteld.

Lees verder


Papillon Tandy is geen held

06-12-2010

Papillon met cavalier king charles puppiesTandy groeide op in een roedeltje Papillons in het oosten van het land. De verhuizing naar een kleine stad in de Randstad was dan ook schokkend voor haar. Ze moest wennen aan wandelen waarbij ze veel volwassenen en kinderen op straat zag en aan de geluiden van verkeer wat langs haar reed.

Lees verder


Erfelijke afwijkingen bij de Epagneul Nain Continental Papillon

22-11-2010

Papillon zonder erfelijke afwijkingenDe  Papillon is over het algemeen een gezond hondje met een levensverwachting van ongeveer 12 tot 16 jaar. Er zijn echter een aantal erfelijke afwijkingen die bij de Papillon kunnen voorkomen.

Lees verder


Verzorging van de Epagneul Nain Continental Papillon

29-10-2010

Verzorging van de EspagneulDe vacht is langharig, zijdezacht zonder ondervacht. Kort haar op de kop en op de voorzijde van de poten. Om klitten te  voorkomen, kam ik de vacht dagelijks met een stalen kam met stompe tanden. Het lange haar aan de oren kam ik 2 x per dag. Één maal in de week borstel ik de vacht met een haren borstel.

Lees verder