Liefhebbers van Duitse herdershonden opgelet

20-07-2011

duitse herder

De Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse herdershonden (VDH) strijkt in het weekend van 13 en 14 augustus neer in Rozenburg, om de veelzijdigheid van de Duitse herdershond te showen.

Lees verder


Bulgaarse premier vergelijkt zijn honden met de Bulgaren.

28-06-2011

Herdershonden

De Bulgaarse premier heeft zijn twee herdershonden vergeleken met zijn eigen landgenoten. ,,Mijn honden zijn leuk. Ze zijn alleen net als de Bulgaren: ze moeten krachtig aan de lijn worden gehouden”, zei premier Bojko Borisov tijdens een wandeling in Sosopol tegen een bewonderaar.

Lees verder


Zeventig Border Collies deden meer aan de Internationale Schapen Lente Trial

14-03-2011

Border collies
Afgelopen weekend deden ruim zeventig Border Collies en hun handlers mee aan de wedstrijden schapendrijven in het plaatsje  Heijen.  Border Collie Sjors collie Kate zijn kampioen schapendrijven geworden.

Lees verder


Border collie breekt record aantal objecten uit het hoofd leren

22-12-2010

border collie hondentrainingHet record aantal namen van objecten kennen door een dier, is gebroken door de border collie Chaser. Ze heeft meer dan duizend namen uit het hoofd geleerd.

Lees verder


Bont van Duitse herder is in China populair

21-12-2010

Duizenden producten van hondenbont zijn te koop bij China’s grootste verkoopsite Taobao, tot woede van dierenbeschermers. Populair zijn vooral de broeken en hoeden van hondenbont, omdat ze de kou zo goed weren.

Lees verder