Shetland Sheepdog rashond of bastaard hondje?

09-11-2010

Sheltie met prijsHeel af en toe kom ik hier in de stad een ándere zomaar in het wild lopende sheltie (met baas ) tegen. De meesten ken ik wel, maar af en toe zit er dan eens een vreemde eend in de bijt.

Lees verder


Je hobby samen met je sheltland sheepdog 2

17-10-2010

Dogdance met sheltie
Er zijn zo veel leuke dingen die je samen met je sheltie kunt doen, die een vervolg op de gehoorzaamheidstraining, of een aanvulling hierop kunnen zijn. Zo kan je denken aan d hondensporten dog-dance, doggydance, heelwork to music en K9-freestyle.

Lees verder


Shetland Sheepdog liefhebster stelt zichzelf en haar 6 Shelties voor

21-09-2010

Mooie Shetland SheepdogMijn naam is Jacqueline, we hebben op dit moment 6 shelties. Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van onze Kalin die was bijna 15 jaar en Keshia, die 14 1/2 jaar oud mocht worden. We hebben jaren lang aan hondensport gedaan, maar omdat de meest sportieve honden, een leeftijd bereikten dat sport toch wel erg veel voor hen werd zijn we langzaam gestopt met hondensport.

Lees verder


Je hobby samen met je hond begint vaak met agility

20-09-2010

Sheltie doet agilityDe meeste shelties vinden werken voor hun baas leuk, en of dat nou agility, fly-ball of gehoorzaamheid is maakt niet veel uit. Het is op dat moment net waar het hart van het baasje ligt en hoe enthousiast het baasje het kan brengen richting hond.

Lees verder


Shetland Sheepdog een mengelmoes van hondenrassen

16-09-2010

Shetland Sheepdog in het bosShelties zijn waaks. Dat komt omdat ze van oorsprong door de Shetlandse boertjes gefokt zijn om hun slaplantjes in hun moestuintje te beschermen tegen hongerige schapen, vogels en ander gespuis. En af en toe moest de sheltie de schapen, die vrij over de weiden graasden, van het ene veld naar het andere veld verhuizen.

Lees verder