Studenten diergeneeskunde vinden oorzaak fatale erfelijke ziekte bij Wetterhounpuppies

25-03-2011

WetterhounWetterhoun, een Fries hondenras had tot voor kort bij ongeveer één op de tien nesten de erfelijke immuunziekte Severe Combined Immunodeficiency (SCID).  Zieke wetterhoun puppies stierven al enkele weken na hun geboorte. Studenten vonden de oorzaak.

Lees verder


De vriendschap tussen twee honden

19-11-2010

Beagle Loekie
Mijn Kaily is ver gekomen sinds ik haar heb gekregen, eerst zwaar agressief tegen honden, en nu kan ze er prima mee omgaan. Maar de grootste verbazing kwam een paar maanden terug.

Lees verder


Meeste Elo puppies inmiddels bij hun nieuwe baasjes

04-10-2010

Elo rashonden familieOp de foto staan de puppies die nu 8 weken oud zijn, en voor een deel al naar hun nieuwe baasjes zijn. Vanaf  week 4 zijn ze gedeeltelijk al gevoed met pup brokken, dit doen wij om de moederhond wat rust te geven.

Lees verder


De Labradoodle rasstandaard

15-09-2010

Labradoodle TaraAanvankelijk bestond er alleen maar de Standard (groot) Labradoodle. De Medium variant ontstond pas later door het kruisen van een Miniature met een Standard. Tegan Park Research and Breeding Center (opgehouden te bestaan in 2008) presenteerde pas in 1998 de eerste Miniatures Labradoodle (kleintjes) aan het publiek.

Lees verder


De hond is geen afgezwakte vorm van de wolf, maar een heel eigen diersoort.

11-09-2010

Wolf in het bosHet ontsaan van de hond is in feite nog in mysterisch gehuld en is nog steeds veel discussie over honden en wolven. Waarom denkt men dat de hond afstamt van de wolf? En haalt u met een hond ook een echte wolf in huis? Dat zijn vragen die ik met dit artikel beantwoord.

Lees verder