Terriers in rasgroep FCI groep 3

17-05-2011

American Staffordshire terrier in de terriers rasgroepTerriërs zijn jachthonden die oorspronkelijk gefokt zijn voor de bovengrondse en ondergronde jacht op klein roofwild. De naam Terriër is afgeleid van het Latijnse woord terra, voor grond.  Daar komt het woord Terrier vandaan.

Lees verder


Staffordshire puppies illegaal ingevoerd door Nederlanders

17-05-2011

Staffordshire terrier puppieIn de Duitse deelstaat Brandenburg zijn twee Nederlanders aangehouden die illegaal zestien honden hadden ingevoerd. Het ging om Staffordshire terrier puppies die in Brandenburg als vechthonden te boek staan.

Lees verder


Stafford terrier in beslag genomen na doodbijten andere hond

07-12-2010

Burgemeester Ella Schadd van Doesburg heeft een Stafford Terriër voor onderzoek in beslag laten nemen. De hond beet volgens Schadd zonder aanleiding een andere hond dood.

Lees verder


Reddingspoging Amerikaanse Staffordshire Terriër eindigt fataal

24-10-2010

Staffordshire terrier aan het zemmenIn Engeland zijn twee beste vrienden samen verdronken nadat ze de Amerikaanse Staffordshire Terriër van één van de twee uit het water probeerden te redden.

Lees verder


Cel in voor schoppen en slaan Staffordshire bull terrier puppie

05-08-2010

bull terrier puppieEen 19-jarige Engelsman wilde indruk maken op zijn vrienden door zijn Staffordshire bull terrier te schoppen en slaan. Omdat zijn laffe daad gefilmd is door een bewakingscamera moet hij nu acht weken de cel in.

Lees verder