Golden Retriever een echte gezinshond

29-11-2009

golden_retriever

De Golden Retriever is afkomstig uit Engeland. Met zijn gouden- tot crèmekleurige vacht is het een prachtige hond om te zien, althans dat vind ik. Het zijn over het algemeen hele lieve, sociale, gevoelige en rustige honden. Daarnaast hebben ze een heel goed geheugen en leren ze vrij snel. Omdat het hele gevoelige honden zijn kun je ze beter niet met de harde hand opvoeden want daar kun je meer slecht dan goed mee doen.

Als je besluit om een Golden Retriever te nemen besef dan wel dat ze voldoende beweging nodig hebben. Ze houden erg van zwemmen en apporteren en ze doen het meestal goed op een gehoorzaamheidstraining. Belangrijk om te weten is dat het hele populaire honden zijn en daarom is het verstandig om een puppy bij een zeer betrouwbare fokker te kopen.

Honden van dit ras zijn erg goed in de omgang met soortgenoten, andere huisdieren en kinderen, al verdient het de aanbeveling de hond ten opzichte van de kinderen in bescherming te nemen. Golden Retrievers zijn over het algemeen echte mensen vrienden, ook al kunnen sommige honden wat waaks en terughouden zijn naar onbekenden.Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. Ursula zegt:

    Weet iemand een betrouwbare fokker in de buurt van Apeldoorn? Ik ben al een tijd op zoek, maar ben bang voor slechte fokkers.

Geef je mening