Golden retriever slikt gsm van de baas in

20-01-2011

In Schotland hebben dierenartsen een spoedoperatie moeten uitvoeren op Sam, een zes maanden oude golden retriever. De hond had namelijk de gsm van zijn baasje ingeslikt.


Er bleek ook playmobilpopje in de maag van het dier te zitten. Dat meldt de BBC. Dokter Helen Sutton van het Broadleys Veterinary Hospital in Stirling zegt dat de operatie het leven van Sam gered heeft. “Begin vorige week bracht Paula Connelly haar hondje binnen omdat het moest braken. We namen röntgenfoto’s van Sam’s maag, maar konden niets verdachts waarnemen”.

Omdat het braken niet stopte, diende mevrouw Connelly zich vorige donderdag opnieuw aan met haar hond. Dokter Sutton besloot het dier te opereren. “We sneden de maag van Sam open. Daar zagen we de gsm en een speelgoedpopje zitten”. Deze spullen werden met succes verwijderd. De gsm is niet meer te gebruiken. De zuren in Sam’s maag hebben het ding onklaar gemaakt, aldus de dierenarts.

De hond heeft na deze operatie zijn lesje blijkbaar nog niet geleerd. Hij heeft inmiddels een onderbroek naar binnen gewerkt. Die heeft hij gelukkig weer uitgebraakt. Mevrouw Connelly wil met haar hond naar een dierenpsycholoog om hem zijn slechte gewoonte af te leren.Tags: , , , ,

Geef je mening