Mag de Samojeed mee?

04-04-2011

Samojeed op de bankVolgende week moet ik even naar de vaste wal met onze Samojeed Brumma. We hopen dat Samojeed Brumma drachtig is en dinsdag laat ik in de kliniek in Steenwijk, waar ook haar progesterontest gedaan is, een echo maken.

De keren dat ik van het eiland af ga, combineer ik dat vaak met andere dingen. Nu wordt het toch hoog tijd dat ik weer eens een afspraak met de contactlensspecialist maak, want ondertussen worden de ogen van de honden vaker onderzocht dan die van mezelf. Maar ik heb wel een hond bij me, dus eerst maar even vragen of Samojeed Brumma mee mag.

Op het moment dat ik opbel en de vaste telefoon in de hobbykamer gebruikt heb, in plaats de handtelefoon in de kamer, weet ik al dat ik een fout maak. De kans is groot dat net als ik de opticien aan de lijn heb, in de kamer de hel losbreekt omdat de hondendames een kat in de tuin zien of een hond door de straat zien lopen. En omdat ik met een vaste telefoon in de andere kamer sta heb ik geen gelegenheid de dames voor de tijd voor het raam weg te halen.

Zodra ik de opticien aan de telefoon heb leg ik uit waar ik voor bel. Ik vraag of Brumma mee  mag, vertel dat ze zich zeer netjes gedraagt, houdt mijn vingers gekruist en krijg toestemming om haar mee te nemen. Die afspraak staat.

Ik leg de telefoon neer en op dat moment gebeurt precies wat ik al verwacht had. Het samojeden-kat-alarm gaat af.

Samojeden alarm

Maar mijn afspraak staat, volgende week ga ik met mijn zeer goed opgevoede Samojeed naar de oogcontrole. Ach, ze hebben daar vast geen katten…

Groetjes NienkeTags: , , , ,

Geef je mening