Samojeed Brumma haar laatste loodjes

06-05-2011

Brumma 53 dagen drachtig
Brumma is sinds haar bezoek aan haar vriend Gay 4 kilo aangekomen en maar liefst 25 centimeter in buikomtrek. Gisteren was ze erg onrustig, vandaag weer kalm.

Nog geen temperatuursdaling gezien, maar die kan je ook gemakkelijk missen. Ze verliest wat slijm, trapt en graaft af en toe even flink haar kussen op, eet dan weer niet en dan juist weer veel. We hebben nu al een paar hondenbevallingen mee gemaakt, maar elke is weer anders.

Oma Bamse werd de nacht van te voren erg onrustig en dan kon je er rekening mee houden dat haar pupjes de volgende dag in de werpkist lagen. Maar Brumma’s moeder Akka liet vrijwel niets blijken. Toen ze even de tuin in ging voor een plasje (onder begeleiding, want als ze uitgerekend zijn kunnen ze de pups ook zo in de tuin leggen) en terug liep de keuken in, kon de eerste pup nog net opgevangen worden…

En dan hebben we ook nog het drama mee gemaakt van Brumma’s tante Nuka waar alles goed leek te gaan, maar het op het laatste moment toch mis ging en we uiteindelijk 7 prachtige, maar levenloze pupjes moesten begraven.
We weten niet hoe het met Brumma zal gaan. Komen ze vannacht? Wacht ze nog een dag of drie? Het maakt ook niet uit, met alle bevallingen is maar één ding echt belangrijk…als het maar gezond is!Tags: , , , ,

Geef je mening