Spitsen en Oertypes in rasgroep FCI groep 5

13-04-2011

Podengo rashond
In deze rasgroep komen een aantal hondenrassen die als gemeenschappelijke kenmerk hebben dat ze heel natuurlijk ogen en teruggaan op oude, soms al duizenden jaren bestaande hondenrassen.

Poolhonden

In deze rasgroep vind je onder andere de poolhonden: dit zijn van oorsprong trek- en lastdieren die een hulp zijn bij de jacht op robben en ijsberen. Deze poolhonden die als team werden ingespannen hebben een vredelievend gedrag. Naar de mens toe zijn poolhonden erg vriendelijk tot onverschillig.  De bekendste poolhond is wel de Syberische Husky.

Syberische Husky

Noordse honden

Dan zijn in deze groep ook de Noordse honden vertegenwoordigd. De hondenrassen die binnen deze groep vallen zijn enerzijds veehoeders en -drijvers en anderzijds ook jachthonden. De veehoeders en -drijvers hebben een vriendelijke, gezeglijke aard. De jachthonden kenmerken zich door een grote zelfstandigheid en moed.

Keeshonden

Verder vind je in deze rasgroep een scala aan Keesachtigen. Dit zijn trouwe honden, op de mens gerichte rashonden, meestal met een taak als waakhond.

Keeshondje in rasgroep 5

Oertypes

Tot slot in deze rasgroep wordt een aantal rashonden aangeduid als ‘oertypes’. Dit zijn bijvoorbeeld de naakthonden uit Midden- en Zuid-Amerika, en een reeks half-windhonden uit het Middellandse-Zeegebied.
In deze rasgroep vind je de volgende rashonden:
Dwergkeeshond
Portugese Podengo
Samojeden

Staat jouw rashond er nog niet bij? Schrijf zelf leuke artikelen over bijvoorbeeld jullie Chow Chow, Groenlandhond, Grote Keeshond, Mexicaanse naakthond of de Syberische Husky.

Wordt schrijver op HondenEnPuppies.nl!Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geef je mening