Zomaar een hondentrimster op je stoep

28-10-2011

Rijdende trimsalon voor uw deurWie ergens een bus ziet staan met het opschrift Groomilou weet dat Milou de Smet niet ver weg kan zijn. Negen van de tien keer is zij zelfs op dat moment in die bus aan het werk.

De 24-jarige Bergse is sinds begin deze maand ambulant hondentrimster. “De eerste klanten beginnen binnen te druppelen.”

Wie zijn viervoeter wil laten verzorgen kan Milou bellen en die rijdt haar bus voor om het huisdier uitgebreid onder handen te nemen. “Ik heb in de bus alles wat je ook in een normale trimsalon vindt. Dat betekent dat ik honden een wasbeurt kan geven, hun nagels kan knippen, de oren nakijken, tandsteen verwijderen, scheren en in model knippen.

Ik wil me vooral richten op het gebied rond Hoogerheide en Huijbergen. Daar zijn weinig salons. Ik denk dat mijn manier van werken ideaal is voor mensen die buitenaf wonen, mensen die slecht ter been zijn en hondeneigenaren die bijvoorbeeld moeilijk van huis kunnen omdat zij kleine kinderen hebben.”

Bij het opzetten van haar bedrijf kreeg ze steun van haar familie. “De inrichting van de bus is helemaal gebeurd bij een bedrijf van mijn oom. En mijn opa heeft mij gesponsord door mij onder gunstige omstandigheden een lening te geven om de bus te kopen.”

De hondentrimster zegt dat zij van jongsaf aan al liefde voor dieren heeft gehad. “Ik heb een tijdje in de paardenwereld gezeten maar het is heel moeilijk om daar je geld mee te verdienen. Vandaar dat ik vorig jaar ben begonnen met de opleiding aan een trimschool in Spijkenisse. In ben inmiddels geslaagd voor het theoriegedeelte en wacht nu op de uitslag van de praktijk. Dat is best spannend. Ik heb stage gelopen bij Brigitta van Oevelen in Bergen op Zoom. Zij heeft 27 jaar evaring en ik heb ontzettend veel van haar geleerd. Daarom werk ik nog steeds een dag per week bij haar. Dat wil ik ook blijven doen.”Tags: , ,

Reactie(s)

 1. Dion v.d Nieuwenhuizen zegt:

  hoi ik heb je voicemail in gesproken maar ik heb nog geen reactie van je ontvangen.
  ik heb positieve berichten gehoord over je werk en wilde graag een afspraak maken voor mijn hondje hoop snel wat van je te horen groetjes Dion.
  Je kan mij bereiken op telefoonnummer 0641846956

 2. thea bakker zegt:

  hallo
  Ik heb pas mijn chihuahua Gino laten knippen en verzorgen door jou
  Ik wil even zeggen dat ik dik tevreden ben gr thea

Geef je mening