Dierenartspraktijk Beilen houdt lezing over gebitsproblemen bij honden

01-02-2011

Gebit hondIn het kader van ‘de maand van het gebit’ houdt dierenartspraktijk Beilen een lezing over gebitsproblemen bij de hond. Dierenarts Anouk Helmholdt zal iets vertellen over het gebit van puppie tot volwassen hond.

Bij puppies speelt vaak het wisselen van de tanden en kiezen en de problemen die daarbij voorkomen. Bij volwassen honden is er vaak sprake van tandplak, tandsteen en het afbreken van tanden.

Een belangrijk onderdeel hierbij is, wat de hondeneigenaren zelf kunnen doen aan het gebit van hun hond. Hoe kunnen ze het gebit verzorgen en waar moeten ze specifiek op letten. ‘Nu honden over het algemeen ouder worden dan vroeger, komen meer klachten van het gebit voor’, vertelt dierenarts Anouk Helmholdt.

Honden kunnen, net als mensen, veel last hebben van hun tanden en kiezen, als er iets niet in orde is. Het is dus belangrijk om daar iets aan te laten doen. Na afloop van de lezing bestaat de gelegenheid vragen te stellen.

De lezing wordt gegeven door dierenarts Anouk Helmholdt en is op 22 februari om 19.30 uur in de dierenartspraktijk aan de Eursingerweg 10 te Beilen. Geïnteresseerden kunnen zich telefonisch aanmelden of aan de balie van de praktijk.Tags: , , , , , , , ,

Geef je mening