Het gebruik van Aloë Vera bij honden

25-08-2010

Aloë Vera plantAloë Vera is een van de oudste, meest bekende, heilzaam planten en is door de eeuwen heen gebruikt in verschillende culturen. Van de oude grieken en romeinen tot babylonische, indische en chinese volkeren. Aloë Vera werd “De plant van de onsterfelijkheid”genoemd.  Wij gebruiken dit ook bij onze hond en het werkt!

Van alle soorten wordt de Aloë Vera barbadensis (miller) het meest toegepast. De plant is familie van de lelie en heeft dikke bladeren, waarvan de inhoud (de gel) heel veel goede eigenschappen bezit, voor zowel mens als dier.

De Aloë Vera gel; rijk aan voedingsstoffen
De  uit de bladeren van de Aloë Vera bevat meer dan 200 voedingsstoffen, waaronder 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitamines. De plant bezit eigenschappen die de stofwisseling stimuleren, de weerstand verhogen, stressgevoeligheid verminderen en mens en dier energieker maken.

Uit eigen ervaring helpt Aloë Vera echt bij honden
Wij zelf gebruiken het en onze teef die pas een nest heeft gehad gebruikt het ook.  Door de puppies was haar vacht erg dun geworden en had ze weinig fut om te wandelen. Ja dan zullen jullie wel denken dat komt omdat de pups zoveel energie van haar vroegen. En dat klopt ook onze teef gaf alles aan haar jongen en daar zijn we ook erg blij mee. 

Maar toen de puppies eenmaal weg waren werd het niet beter. Mevrouw had nog steeds geen energie om te wandelen of te spelen lag het liefst de hele dag in de mand of buiten op haar deken. Ook kwam ik er achter dat ze wondjes had en erg slecht liep. Aloë Vera gebruikte we zelf ook al doordat ik ook minder energie had gekregen door de opvoeding van 7 puppies. Ben ik het tijdens de opvoeding zelf gaan gebruiken en ik merkt na een maand het verschil al duidelijk kreeg weer energie.

Aloë Vera tegen teken in de vacht van de hond
Ik moet erbij zeggen het is geen medicijn maar het ondersteund je lichaam wel. Onze teef hebben er op gezet ik ben begonnen om de wonden te behandelen die ze had op de voorpoten en op de borstbeen nou die genezen binnen een week. Toen zijn we met het spul begonnen om de vacht in te spuiten om wat meer glans te krijgen en de teken en vlooien tegen te gaan ook dit hielp niet meteen maar ik merkte wel na een paar keer het te gebruikt te hebben dat we vrijwel geen last meer hadden van teken wij woon in een bosrijk gebeid dus genoeg kans om teken te krijgen maar goed die beesten vinden geur van Aloë Vera dus niet lekker.

We hebben een kennis het ook aangeraden om het eens te proberen met haar hond die heeft last van een aangeboren afwijken aan die knieën (broodfok) dus die is er ook mee begonnen we hopen dat ze de hond nog even de 4 operatie’s kan besparen.

De producten die ik heb gebruikt zijn allemaal niet getest op dieren. Eigenlijk alle producten worden niet in een lab op dieren getest.  Wij zelf gebruiken nu voor onze teef de Aloë veterinary formula  deze geeft extra glans op de vacht en kalmerend gevoel op de huid het is makelijk op de hond aan te brengen door dat het in een spuitbus zit kun je het makelijk sprayen tussen de haren ook bij honden met lange vacht kan het.

De Aloë Vera gel gebruiken wij dan ook. Dit is de natuurlijke pleister zo wordt tie ook wel genoemd.  Het word als eerste hulpmiddel gebruik om de de huid om een wondje te kalmeren en te verzorgen. Tevens ondersteund de gel ook voor herstellend vermogen van de huid. Je kunt het ook op smeren als de hond een droge huid heeft of schaafwondjes heeft.

Willen we allemaal niet dat de trouwen viervoeters  ook lekker kunnen genieten zonder zalfjes van een dokter of andere dingen die toch wel op dieren zijn getest. Er zijn nog veel meer producten die je kunt gebruiken op je honden.  Wil je ook Aloë Vera producten proberen? Klik hier. Voor informatie kun je mij altijd een mail sturen. 

Joyce Velsen
Hondencentrum Joy
joyce.velsen@xs4all.nlTags: , , , , , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. lizzy botter zegt:

  Beste Joyce,

  Ik heb met interesse je artikel over Aloë Vera gelezen. Ik zou graag willen weten waar ik deze artikelen kan bestellen.

  m.v.g.
  Lizzy Botter

 2. Ilonka zegt:

  @ Lizzy; Onderaan het verhaal staat een emailadres, en nog een “Klik hier” voor meer informatie.

  Groetjes Ilonka

 3. Linda van Duist zegt:

  Hoi, mijn shih tzu heeft veel last van jeuk en een hele droge huid, veel schilfers. Al van alles geprobeerd, welke Aloe Vera product kan ik het beste proberen?
  Gr. Linda

Geef je mening