Hond mee op vakantie? 6 tips voor een top vakantie!

08-06-2011

hond mee op vakantieDe opkomst van reissites voor honden maakt het extra makkelijk om een leuke vakantiebestemming uit te zoeken. Wil jij met je hond naar een hotel, vakantiehuis of gaan kamperen? 6 tips!

6 goede tips om je hond mee te nemen op vakantie.

Tip 1:
Let op het hondenpaspoort  Als je buiten de Europese Unie reist, neem dan gezondheidsverklaringen en inentingsbewijzen mee.

Tip 2:
Geef je hond niet te veel eten op de dag van het vertrek. Zo kan je de kans op wagenziekte beperken. U kunt ook u hond een kalmeringstablet geven tegen de wagenziekte.

Tip 3:
Wordt het een actieve vakantie? Wandel vantevoren al veel met je hond zodat hij een goede conditie opbouwt om de actieve vakantie met de hond vol te kunnen houden.

Tip 4:
Neem een tekentang en anti-vlooienmiddel mee. Oogdruppels zijn ook handig omdat een ander klimaat makkelijker irritaties kan veroorzaken en vlooien. Als je de juiste middelen in je reistas hebt zitten, kun je een bezoek aan de lokale dierenarts uitsluiten.

Tip 5:
Als je hond geen gemakkelijke eter is, neem blikvoer of hondenbrokken van zijn lievelingsvoedsel mee om te vermijden dat hij honger lijdt . Denk er ook aan om zijn favoriete hondensnoepjes van uw hond in te pakken.

Tip 6:
Kijk altijd voor vertrek even na welke regels je moet respecteren op je vakantiebestemming met een hond. In Duitsland bijvoorbeeld moeten honden een speciale autogordel om. En in andere landen is een muilkorf weer verplicht.Tags: , , , , ,

Geef je mening