Hondenhaar verwijderen, bij deze 5 tips

20-12-2010

hondenborstel
Waarschijnlijk heeft iedere hondenbezitter er last van: haar. Soms lijkt het wel of ze bewust en expres overal waar ze komen wat haren laten liggen. Maar hoe kom je het beste van hondenhaar af? Hieronder vind je een aantal tips.

Borstelen van de hond

Vooral bij honden met een dikke vacht is flink haarverlies (een aantal keer per jaar) onvermijdelijk. Je kunt speciale kammen en borstels aanschaffen voor honden, die het losse haar verwijderen. Natuurlijk is het op de plek waar je borstelt vervolgens wel een troep, maar nu zal je lievelingsdier minder haar achterlaten in de rest van het huis.

Stofzuigen van hondenharen

Al zouden we het liever niet doen, stofzuigen is helaas een verplichte en vaakvoorkomende activiteit als je je huis vrij van haren wilt houden. Het is daarom aan te raden niet zomaar de eerste de beste stofzuiger te gebruiken, want een slechte stofzuiger laat veel haren achter.

Hoewel ik er zelf geen ervaring mee heb, heb ik veel reacties gelezen op internet over de beste stofzuigers. Wil je een stofzuiger die geen zuigkracht verliest en alle haartjes meeneemt, dan moet je schijnbaar een Dyson stofzuiger kopen. Je hebt zelfs stofzuigers speciaal voor huisdieren, ook van het laatstgenoemde merk. Als je geen problemen hebt met je huidige stofzuiger dan zou ik natuurlijk bij dat merk blijven.

Wasdroger verwijderd veel hondenharen

Veel honden hebben een eigen plekje waar ze graag uren per dag doorbrengen. Als je hier een kleedje onderlegt, kun je veel haren opvangen. Wanneer je deze zo nu en dan uitwast, is het ook aan te raden deze hierna in de wasdroger te stoppen. Dan ben je er zeker van dat je alle haren hebt verwijderd. Dit werkt natuurlijk ook voor de haren op kleding, kussenslopen en knuffels.

Tape gebruiken om hondenhaar te verwijderen

De bank, kleding  en hondenmanden hebben ook altijd ruzie met hondenhaar. Natuurlijk kun je hiervoor speciale kleefrollen aanschaffen, bijvoorbeeld die van de H&M, maar mijn ervaring is dat deze niet ideaal werken. Wat beter werkt is om je hand met brede Ductape te omwikkelen, en vervolgens met je hand over je stoffen bank en kleding gaat. Zo blijven alle haren en al het stof aan de tape plakken.

Rubberen handschoen

Een tip die ik zeker niet wil onthouden, is de rubberen handschoen. Ik ken hem zelf nog niet zo lang, maar ik moet zeggen dat hij perfect werkt om haren van de bank en de mand te verwijderen. Doe gewoon zo’n simpele rubberen handschoen aan (eventueel een beetje nat maken), en hij neemt alle haren mee.

Heb je zelf ook nog bruikbare hondenhaar tips? Laat ze achter!Tags: , , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. geweldig ,de rubberkeukenhandschoen werkt perfect vooral in de auto .

  bedankt voor deze tip

 2. ferry zegt:

  Hoi met Ferry

  Ik heb ook een handige tip
  werkt goed.
  Koop een goedkope afwasborstel
  van mmm 45 cent jumbo of ah
  of zo
  licht vochtig maken
  en afwassen de bank
  wel steeds uitspoelen uiterraard
  hoop hier mensen mee te helpen

  Mvg Ferry

 3. ferry zegt:

  Ferry

  nogmaals
  vergat ik te zeggen
  ook zo een goedkoop
  plastic nagelborstelstje
  werkt perfect
  groetjes

  Ferry

Geef je mening