Naar het strand van Scheveningen met je hond

19-11-2010

honden op het strandWat is er nou leuker dan in de winterdag lekker met je hond naar het strand te gaan? Lekker samen uitwaaien en de hond heeft de tijd van zijn leven. De honden hebben alle ruimte om lekker te kunnen rennen en om samen met andere honden te spelen.

Als het water niet te koud is kunnen ze ook nog in de zee zwemmen, maar let op dat de honden het zeewater niet drinken hier kunnen ze van gaan overgeven of aan de diarree raken. Zorg er voor dat je altijd vers water voor de hond mee neemt.

Maar op het strand is er nog een gevaar voor de honden, aangespoelde kwallen. Het kan zijn dat deze beesten nog leven, de hond kan hier dan erg ziek van worden. Raadpleeg hierbij altijd zo snel mogelijk een dierenarts.

Honden mogen niet altijd los lopen op het strand. In de periode van 15 mei tot en met 1 oktober zijn honden niet welkom op het strand. Als het strandseizoen is geopend mogen de honden wel ten noorden van strandpaal 47 komen of ten zuiden van strandpaal 36. De eerste strandpaal is bij het Noorderstrand ter hoogte van het Carlton Beach Hotel, strandpaal 36 is bij het Zuiderstrand net voorbij de haven.

Gelukkig gaat die periode snel voorbij want vanaf 1 oktober mag de hond tot 15 mei weer lekker rennen op het strand en los lopen op het strand van Scheveningen.

Honden mogen los lopen aan de zee, maar niet in het duingebied, hier moet de hond aangelijnd blijven. Wanneer uw hond zijn behoefte heeft gedaan, dient u deze altijd op te ruimen. Samen met je hond kun je veel plezier beleven aan het strand, je kunt ook samen lekker gaan zwemmen en met de bal gooien.

Een dagje strand is voor beide een leuk uitje zeker in de wintermaanden, dan is het hier een stuk rustiger!

Susan
Hotelscheveningen.netTags: , , , , , , , ,

Geef je mening