Vachtverzorging voor uw hond 4 tips

20-04-2011

Glanzende hondenvachtIn dit artikel behandelen we 4 tips voor een gezonde hondenvacht. Vachtverzorging is noodzakelijk om haaruitval, een doffe vacht of een jeukende huid te voorkomen bij uw hond.

Tips vachtverzorging bij honden

Wij behandelen in dit artikel 4 tips voor een goede vachtverzorging bij honden. Er zijn er vast nog veel meer te verzinnen. Heeft u ook een goede tip voor vachtverzorging? Post hem dan als reactie onder dit artikel! De leukste reactie wordt beloond met een gratis hondenborstel!

Regelmatig borstelen

Het lijkt heel logisch, maar in de praktijk wordt het nogal eens vergeten. Elke hond heeft af en toe een goede kambeurt nodig. Hoe vaak dat is en met welk type hondenborstel hangt af van de hondenvacht. Over het algemeen gesproken moeten langharige honden dagelijks geborsteld worden. Voor honden met korte haren volstaat het wekelijks borstelen van uw hond.

Gebruik hondenshampoo met mate

Een langharige hond mag één keer per maand het bad in met hondenshampoo. Heeft uw hond korte haren, dan moet u het aantal shampoobeurten beperken tot 2 of 3 per jaar. De algemene regel is om pas hondenshampoo te gebruiken als dat nodig blijkt. Te vake wasbeurten kunnen de hondenhuid namelijk irriteren en een extreme talgproductie veroorzaken. U kunt bij de dierenarts terecht voor informatie over hoogwaardige shampoos en tips over het gebruik van de juiste shampoo voor uw hond.

Goede hondenvoeding is cruciaal voor een mooie hondenvacht

De hondenvacht en de huid van uw hond weerspiegelen zijn gezondheid. Ook in ruiperiodes kan uw hond veel haar verliezen of een doffe hondenvacht hebben. Soms ligt de oorzaak bij een slechte of niet geschikte hondenvoeding. Het is belangrijk uw hond een dieet te geven van hoogwaardige vleesbrokken en zachte voedingsstoffen. De basisgrondstoffen van dit hondendieet moeten aangepast zijn aan het ras, de leeftijd en het gewicht van uw hond.  Ook moet het dieet een evenwichtige verhouding zijn van onder meer eiwitten, vezels, vetten en vitamines.

Sommige honden hebben last van overgevoelligheid voor behaald hondenvoedsel. Dit kan huidjeuk bij uw hond veroorzaken. Dat is het geval als uw hond bepaalde eiwitten binnenkrijgen die vrij vaak in hondenvoer (zoals rundvlees) zitten. In dat geval moeten ze hypoallergene hondenvoeding krijgen. Vraag uw dierenarts om raad.

Geef uw hond voedingssupplementen

Blijft uw hond ondanks al uw goede zorgen en deze tips voor een goede vachtverzorging nog sukkelen met zijn huid en hondenvacht? Dan kunt u hem misschien helpen met voedingssupplementen voor honden. Er bestaan speciale voedingssuplementen die het huidafweersysteem van honden versterken en hun hondenvacht weer doet glanzen. Honden voedingssupplementen bestaan in de vorm van pasta’s voor oraal gebruik of capsules of ze worden verwerkt in speciale hondenvoeding. Deze voedingssupplementen bevatten vooral essentiële vetzuren, antioxidanten en vitamines.

Heeft u ook een goede tip voor de verzorging van de vacht van uw hond? Post uw vachtverzorging tip dan als reactie onder dit artikel! De leukste reactie wordt beloond met een gratis hondenborstel!Tags: , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. alie zegt:

    Elke week een rauw ei geven gaat de vacht van glansen.

Geef je mening