Bescherm je hond tegen vervelende parasieten als vlooien en teken!

04-04-2013

De zomermaanden zijn weer in aantocht en dat betekent dat we weer de hort op kunnen met onze grote of kleine vrienden! Lekker wandelen door de bossen, langs het strand of door de parken. De eerste vlooien en teken zijn gesignaleerd en dus is het zaak om je hond tijdig te beschermen.

Wanneer de temperaturen wat aangenamer beginnen te worden en de omgeving weer wat groener, dan trekken we, samen met onze trouwe viervoeters, er weer massaal op uit. Naast deze mooie vooruitzichten brengt deze periode helaas ook minder leuke dingen met zich mee. De eerste vlooien en teken zijn gesignaleerd en dus is het zaak om je hond tijdig te beschermen.

Vlooien, teken en ook muggen zijn eigenlijk het hele jaar door een probleem voor honden. Behalve dat ze ongemak en irritatie veroorzaken kunnen ze met hun beten ernstige ziekten overdragen. In de loop van maart zien we het aantal teken stijgen waarbij in de periode april tot en met september de hoogste aantallen worden waargenomen. De vlo is de meest voorkomende parasiet bij honden. De insecten voeden zich met het bloed van de gastheren of vrouwen. Voor elke vlo op uw huisdier liggen er 20 keer zoveel vlooieneieren en larven in de directe omgeving op de loer. Vlooienbeten veroorzaken vervelende jeuk bij je hond en de huid wordt rood en infecteert met kans op haarverlies.

Om je hond actief te beschermen tegen deze ongemakken en ziekten heeft Bayer met Advantix een unieke combinatie ontwikkeld van 2 van de beste actieve ingrediënten in hun categorie: Imidacloprid; een snelwerkend en vlo-dodende werkzame stof ter preventie en behandeling van besmetting met vlooien en bijtende luizen en Permethrin; een langwerkende, teken dodende en afwerende werkzame stof.

Advantix van Bayer doodt vlooien, vlooienlarven en teken. Dankzij de afwerende werking verkleint het daarbij ook de kans op ziekten. Advantix voorkomt dat teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen je hond bijten. Zonder een steek of beet kunnen deze parasieten ook geen ziekten overbrengen!

Geef vlooien, teken, zandvliegen, stalvliegen en bijtende luizen deze zomermaanden geen schijn van kans en bescherm je hond eenvoudig met Advantix!Tags: , , , , ,

Reactie(s)

  1. Vic savelberg zegt:

    Waar kan ik ,Aloe Vera kopen vor de hond voor vlooen en teken

Geef je mening