Voorbereidingen voor nieuwe puppy.

24-06-2011

hond met puppies

Met de komst van onze nieuwe Berner Sennen puppy vind ik het een leuk idee om een overzicht te maken van de voorbereidingen voordat een puppy in huis komt. Met veel info over de voorbereiding van een nieuwe pup.

 

Als u beslist om een puppy in huis te nemen is de eerste stap om uit te zoeken welk ras het beste past in uw leefsituatie en dan op zoek te gaan naar een goede fokker.

 Wij hebben voor een Berner Sennen gekozen omdat we beiden een eigen zaak hebben en voor een Berner nog de nodige tijd hebben.

Er wordt dagelijks een 40-tal minuten gewandeld en wij doen clickertraining. Op zondag maken we een wandeling van ± 2 uren. Kammen en borstelen doen we 3x per week.

 Wij hebben het geluk dat er een goede Berner Sennen fokker bij ons in de buurt woont waardoor de keuze van de fokker evident was (Swizzy Bears). De puppy’s zijn geboren op 26 mei: 4 teefjes en 3 reuen.

We staan als tweede op de lijst om te kiezen want fokkers hanteren een lijst in volgorde van aanvraag. Onze fokker plaatst heel regelmatig foto’s van de puppy’s op de website en we gaan in de loop van de eerste levensweken een paar keer kennismaken met de puppy’s.

In de 5de levensweek mogen de eigenaars de puppy kiezen en op 16 juli zal de puppy (een reu) bij ons komen.

Ik raad u aan om steeds een puppy te kopen bij een erkende fokker. Welk ras u ook beslist om te nemen, alle rasverenigingen kan u terugvinden op het internet.

Zo heeft u een overzicht van de rasfokkers en er wordt ook veel uitleg gegeven over het ras en de keuze tussen reu of teef.

 Ik heb een puppypakketje samengesteld met artikelen die nodig zijn als de puppy in huis komt: Hals- en leiband, kam/borstel, drink/eetbak, ID-TAG gegraveerd met naam en telefoonnummer, tandverzorgend speelgoed, knuffel, vetbed: anti-allergisch dekentje, deze worden ook door de fokkers gebruikt, ze kunnen dikwijls gewassen worden en drogen snel.

Zolang de puppy niet zindelijk is, is dit zeer praktisch en als de puppy wat ouder is kan u een mooi dekentje of mandje aanschaffen.

De komst van onze puppy zal aangekondigd worden met geboortekaartjes en suikerbonen. Bij onze  Berner Turbo had dit een groot succes!

Wij hebben ook een buggy aangeschaft omdat de puppy nog niet veel mag wandelen (5 minuten per maand dat een puppy oud is) en zo kunnen we hem toch meenemen als we met onze Turbo gaan wandelen.

De fokker geeft ook een pakketje mee waar de voeding voor de eerste weken in is inbegrepen. Het is aan te raden om de voeding nog enkele weken aan de puppy te geven.

Daarna kan u indien u dit wenst overschakelen op een andere voeding. Bv. indien u reeds 1 of meerdere honden heeft en deze krijgen een andere voeding waar u zeer tevreden van bent is het praktischer als u dezelfde voeding kan geven.

 Wij kijken alvast uit naar de komst van onze Berner die Kaiser zal noemen.

Groetjes en poot van Turbo en KaiserTags: , , , , , ,

Reactie(s)

  1. nelissen zegt:

    hallo ik heb ook een swizzy bear in huis een dame uit het nestje van evitae dit jaar. een tien tal jaar geleden heb ik ook een berner gehad van een dierensupermarkt waar ze het allemaal niet zo nauw nemen met de beestjes schandalig! Darco zo was zijn naam is nog geen vijf jaar mogen worden en in die paar jaar was er altijd wel iets mis met zijn gezondheid! daarom hadden wij nu beslist van bij een erkende liefhebbersfokker te kopen en een berner met stamboom te kopen zo ben ik met Jes en Andre uitgekomen en hebben we een prachtige dame in ons gezin haar naam is Keela! Er zouden veel fokkers een voorbeeld kunnen nemen aan deze mensen ze staan ook nog na verkoop altijd klaar met raad en advies chapeau! groetjes en nog veel succes met Turbo en Kaiser

Geef je mening