Wandelen met je hond of puppie in de mooie herfsttijd, 10 tips

20-10-2010

boswandeling met de hond in de herstDe herfst is naast nat, guur en koud ook een hele mooie tijd om lekker buiten te zijn. Het ideale seizoen om lekker te wandelen in het bos met je hond of puppie. Wij zetten 10 tips op een rijtje waar je rekening mee moet houden als je gaat wandelen met honden.

Bij deze de 10 tips voor een heerlijke honden boswandeling:

1) Een puppie meenemen voor een hele dag in het bos is niet echt verstandig. Afhankelijk van het hondenras kan een puppie vanaf 1 jaar een wandeling maken van een kilometer of 6. Daarna kan je het wandelen langzaam opbouwen. Na elk uur wandelen is het aan te raden om een rustpauze te nemen.

2) Voor je lange wandelingen gaat maken met je hond of puppie, moet je er zeker van zijn dat je hond zich goed gedraagt met andere honden of mensen in de buurt. Extra gehoorzaamheid training kan geen kwaad.

3) Voor je hond of puppie is zo’n wandeling in de natuur één groot feest. Maak van dat feest dan ook iets waar je hond naar uit kan kijken. Neem nog wat speeltjes mee en hondenkoekjes, zodat je hond onderweg opdrachtjes of spelletjes kan doen.

4) Vergeet geen hondenbrokken en water voor onderweg. Een hondrugzak kan een uitkomst bieden, dan kan je hond zelf zijn hondenvoer dragen

5) Sommige mensen hebben geluk met een bos om de hoek, maar als je een stukje moet rijden met je hond let, vervoer hem dan veilig. Dat kan met een honden gordel of een hondenrek. Ook is het verstandig om een deken mee te nemen achter in de auto. Als je hond dan nat uit het bos komt kan hij zich lekker opwarmen.

6) Laat je hond of puppie af en toe lekker vrij lopen. Wissel dit wat af met het wandelen aan de leiband. In het bos is vrij wandelen natuurlijk geen probleem, maar je hond of pup moet ook wennen aan wat drukkere plekken.

7) Sommige paddenstoelen zien er voor ons, maar ook zeker voor je hond of pup uit als een lekker broodje. Let heel goed op dat hij niet knauwt op een paddenstoel. Deze kunnen enorm giftig zijn!

8) Een zacht bospad is heerlijk voor je hond. Ook moet je hond of pup af en toe wandelen op verharde wegen, zodat de hond voldoende eelt krijgt op de voetzolen. Controleer de voetzolen van je hond regelmatig.

9)  Neem ook in de winter een tekenklem mee! Ook in de winter kunnen teken zich nestelen in de huid van uw hond of pup. Controleer de vacht van je hond voor je weer terugrijdt naar huis goed op teken en waar nodig verwijder ze direct!

10) Na een goede wandeling ziet je hond er waarschijnlijk niet meer uit, lekker onder de modder. Is je hond een zemmer? Laat hem voor je terug gaat even een plons nemen in een diep slootje (geen modderpoel). Komt hij eruit zorg dat je klaar staat met een handdoek. Is je hond geen zwemmer spoel hem dan thuis meteen goed uit. Anders krijg je snel klitten in de vacht van je hond.

Heb je nog meer tips? Post ze gerust hier onder bij de reacties.Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef je mening